Dr. D.J.M. (Dorette) Corbey

Dr. D.J.M. (Dorette) Corbey

Functie
Vicevoorzitter Commissie Europese Integratie

Dr. Dorette Corbey was lid van het Europees Parlement van 1999 tot 2009. Daar was zij actief binnen de Commissie Milieu, Volksgezondheid en Voedselveiligheid, de Commissie Industrie, Buitenlandse Handel en Onderzoek en de Visserijcommissie. Ze was voor het Europees Parlement rapporteur op diverse onderwerpen en maakte werk van ‘coherentie’: wetgeving binnen de Europese Unie mag geen negatieve gevolgen hebben voor de ontwikkelingslanden in Afrika, Latijns-Amerika en Azië en heeft bij voorkeur een positieve impact.

Na 2009 was ze voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit, directeur/secretaris van de Adviesraad Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI), voorzitter van de Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa en lid van Europese Bio-economy Panel. Dorette Corbey is mede-initiatiefnemer van de oprichting van de Federatie Bio-economie en lid van het Algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Corbey studeerde Sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na haar studie startte ze haar loopbaan bij het Instituut voor internationale Betrekkingen Clingendael en werkte daarna bij de FNV.

Andere functies

  • Voorzitter van de stuurgroep Biogrondstoffen Nederland
  • Lid van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Rijnland
  • Lid van redactieraad Brusselse Nieuwe (i.o.)
  • Voorzitter van het bestuur van het Netherlands Water Partnership

AIV-adviezen

Corbey heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het volgende advies: