Dr. A.M.C. (Karin) Wester

Dr. A.M.C. (Karin) Wester

Functie
Raadsadviseur Commissie Mensenrechten / plv. directeur
Telefoonnummer
+31 70 348 6697
E-mailadres
karin.wester@minbuza.nl

Karin Wester is sinds begin 2021 plaatsvervangend secretaris-directeur van de AIV en raadsadviseur van de Commissie Mensenrechten (CMR). In de periode van 2008 tot 2013 was zij tevens werkzaam voor de AIV.

Karin is gedetacheerd vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar zij sinds de jaren ’90 werkzaam is. Zij bekleedde onder meer functies bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de VN in New York en de Ambassade in Madrid. Daarnaast was zij werkzaam als speechschrijver voor de minister van Buitenlandse Zaken, coördinator EU extern-beleid, plaatsvervangend Hoofd Humanitaire Hulp en Wederopbouw, en Strategisch Beleidsadviseur Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Karin heeft een achtergrond in cultuurgeschiedenis, internationaal recht en journalistiek, en promoveerde in 2016 aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Cambridge University Press publiceerde in 2020 de handelseditie van haar proefschrift, Intervention in Libya. The Responsibility to Protect in North Africa.

Taken bij de AIV

Binnen de AIV is Karin medeverantwoordelijk voor de algemene leiding van het secretariaat en voor AIV-brede vraagstukken. Daarnaast is zij eerste aanspreekpunt voor de Commissie Mensenrechten. Tot haar specifieke aandachtsgebieden behoren vraagstukken op het terrein van internationaal recht; mensenrechten, vrede en veiligheid; democratiseringsprocessen; en het Midden-Oosten.

Karin begeleidde de totstandkoming van de volgende adviezen: